Equiterapi

Jag behandlar hästar med problem i muskulatur och ryggrad.

 

Målet med behandlingen är att återställa förlorad rörlighet så att hästen kan prestera på topp.

 

Jag jobbar i första hand med en mjuk men effektiv form av kiropraktik kompletterat med akupunktur och terapeutiskt ultraljud.

Jag håller även ridlektioner i rehabridning.

 

En häst kan ha ont på ett ställe i kroppen men uppvisa symptom någon annanstans. Det beror många gånger på att hästen, för att slippa smärta, snedbelastar sig och lägger tyngden på en frisk kroppsdel. Om den går länge på det viset kan den friska kroppsdelen till slut börja göra ont.

Hästen kanske känns orytmisk och oliksidig i de olika varven, har svårt att fatta ena galoppen eller känns stel att böja och ställa. Den kanske inte är lika positiv till arbete som den brukar, surar när sadeln ska på eller är ojämnt musklad.

 

Alla dessa besvär kan orsakas av problem i hästens ryggrad, leder eller muskulatur. Besvären kan ha uppkommit genom långvarig snedbelastning eller en akut händelse, t.ex. en omkullridning.

 

Konvalescenter - halta eller skadade hästar snedbelastar sig ofta för att skydda det skadade området. Det leder till snedheter i rygg och muskulatur som kan finnas kvar trots att den ursprungliga skadan är läkt. För att fungera normalt igen behöver hästen hjälp med att återfå symmetrin i kroppen, annars är risken stor att snedbelastningen orsakar nya hältor.

 

Det är viktigt att ha en helhetssyn på hästen och att även väga in annat i hästens liv som kan påverka den t.ex. exteriör, utrustning, träning, foder och eventuella tidigare skador och sjukdomar.

 

 

Är din häst halt, har feber eller visar andra sjukdomstecken ska du ringa din veterinär!

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved